قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه بیستم مهرماه ۱۴۰۴) افزایش ۲۹ درصدی تردد ناوگان باری بین ایران و افغانستان (۲۰ مهرماه ۱۴۰۴) پاکستان در اعتراض به بیانیه مشترک هند و افغانستان، فرستاده طالبان را احضار کرد سخنگوی طالبان: پاکستان نسبت به حضور داعش در منطقه چشمانش را بسته است علی بلال، بدنساز افغانستانی، نایب‌قهرمان مسترالمپیا ۲۰۲۵ شد + عکس همه چیز درباره درگیری مرزی طالبان و پاکستان (۲۰ مهر ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی و اتحاد؛ راز موفقیت تیم ملی فوتسال افغانستان مفتی نور ولی محسود، رهبر طالبان پاکستانی در حمله هوایی کابل کشته شد (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) حمله هوایی در کابل | منابع خبری از انفجار یک خودروی لندکروزر در نقطه استراتژیک شهر کابل خبر می‌دهند (۱۷ مهر ۱۴۰۴) نتیجه بازی تیم‌های ملی فوتبال افغانستان و پاکستان (۱۷ مهر ۱۴۰۴) اطلاعیه وزارت کشور درباره تمدید کارت‌های موقت اتباع خارجی شماره ۱ تا ۴+ جزئیات (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) قیمت امروز پول افغانی (پنجشنبه هفدهم مهرماه ۱۴۰۴) تقویت همکاری ایران و افغانستان در حوزه بهداشت و درمان نماینده طالبان در قطر: اظهارات ترامپ درباره بگرام سوءتفاهم بود | ما خواستار به‌رسمیت‌شناخته‌شدن از سوی هند هستیم اولین سفر یک مقام ارشد طالبان به هند | دهلی‌نو میزبان متقی برای گفت‌وگوهای دوجانبه مشکل ویزا حل شد، تیم ملی فوتبال افغانستان به پاکستان می‌رود تأکید والی هرات بر استفاده از ظرفیت راه‌آهن خواف - هرات برای تسهیل در واردات محصولات نفتی قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه شانزدهم مهرماه ۱۴۰۴) دیدار لاوروف و متقی در مسکو بهرامی: حضور نظامی خارجی در افغانستان به تقویت گروه‌های افراطی انجامید تاکید بر حمایت از افغانستان مستقل در بیانیه پایانی مشترک فرمت مسکو
سرخط خبرها

۸۰۰ کشته و ۲۸۰۰ زخمی در زلزله افغانستان | نگاهی به پیام‌های مقامات کشور‌های همسایه و آمادگی‌ها برای کمک

  • کد خبر: ۳۵۵۶۳۹
  • ۱۰ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۰
۸۰۰ کشته و ۲۸۰۰ زخمی در زلزله افغانستان | نگاهی به پیام‌های مقامات کشور‌های همسایه و آمادگی‌ها برای کمک
مسعود پزشکیان، نارندرا مودی، نخست وزیر پاکستان و شماری دیگر از مقامات جهان با ابراز تاسف از وقوع زلزله در شرق افغانستان تاکید کردند که آماده کمک به مردم مناطق زلزله زده هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در پیامی ضمن تسلیت جان‌باختن شماری از مردم کشور دوست و برادر افغانستان، از آمادگی جمهوری اسلامی برای هرگونه همکاری، امدادرسانی و ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به مناطق آسیب‌دیده خبر داد.

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران نیز در پیامی با ابراز همدردی با ملت افغانستان، آمادگی کامل ایران را برای ارسال کمک‌های امدادی، درمانی و انسانی به آسیب‌دیدگان اعلام کرد.

او در این پیام با بیان اینکه دل‌های ما در کنار مردم مقاوم افغانستان است، ابراز امیدواری کرد که با همکاری منطقه‌ای و مشترک به‌توان این مصیبت را پشت سر گذاشت و تسکینی برآلام سانحه‌دیدگان فراهم کرد.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان اعلام کرد که با توجه به شدت زمین‌لرزه، ایران برای هرگونه مساعدت با حکومت طالبان در روند امداد و نجات آسیب‌دیدگان آماده است.

سید رسول موسوی، دیپلمات پیشین ایران نیز با نگران‌کننده خواندن اخبار زلزله در افغانستان، ضمن بیان گرفتاری‌های موجود در ایران، به سازمان‌های ذی‌ربط از جمله هلال احمر توصیه کرده است که در اسرع وقت به کمک‌رسانی در افغانستان بشتابند.

نارندرا مودی نیز در پیامی، جان‌باختن صد‌ها تن در زمین لرزه اخیر را مایه «اندوه فراوان» خواند و گفت: «در این زمان دشوار، فکر و دعا‌های ما با خانواده‌های داغ‌دار است.»

او همچنین برای زخمی‌های این رویداد آرزوی بهبودی کرد.

پیشتر جایشَنکار، وزیر خارجه هند با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، تلفنی گفت‌و‌گو کرد.

در این مکالمه تلفنی وزیر امور خارجه هند «همدردی عمیق» کشورش را به دلیل خسارات ناشی از زلزله در شرق افغانستان اعلام کرد.

وزیرخارجه هند در این تماس تلفنی گفت: دهلی نو، محموله‌ای شامل هزار چادر و ۱۵ تُن مواد غذایی را به عنوان کمک‌های فوری انسانی به افغانستان ارسال خواهد کرد.

جایشَنکار همچنین افزود که کشورش آماده ارائه کمک‌های ضروری بیشتر در زمینه دارو و غذا است.

متقی نیز از این همدردی و حمایت هند در این بحران قدردانی کرد و اطمینان داد که این کمک‌ها به‌موقع در اختیار نیازمندان قرار خواهد گرفت.

در همین رابطه، محمد اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه پاکستان، نیز از سوی دولت و مردم پاکستان مراتب تسلیت خود را به افغانستان ابراز داشته است.

او در بیانیه‌ای گفت: «قلب و ذهنمان ما با خانواده‌ها و جوامعی است که از این فاجعه آسیب دیده‌اند. برای بهبودی سریع مجروحان و برای شفای آسیب دیدگان در این زمان دشوار دعا می‌کنیم.»

از سوی دیگر، سفارت‌های ترکیه و ژاپن در افغانستان هم نسبت به وقوع این حادثه مرگبار با آسیب‌دیدگان ابراز همدردی کرده‌اند.

همچنین، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در پی وقوع زمین‌لرزه‌های ویرانگر در ولایات شرقی افغانستان، همبستگی خود را با مردم این کشور ابراز کرد.

گوترش در صفحه ایکس خود نوشت که تیم‌های سازمان ملل متحد در افغانستان تلاش می‌کنند تا به افراد نیازمند در مناطق آسیب‌دیده کمک کنند.

اتحادیه اروپا هم با انتشار یادداشتی در صفحه ایکس خود، با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی کرد.

این اتحادیه گفت که شرکای انسانی آن به طور فعال در مناطق آسیب‌دیده حضور دارند و کمک‌های مورد نیاز را به آسیب‌دیدگان ارائه می‌کنند.

اتحادیه اروپا تاکید کرد که در همستبگی کامل با مردم افغانستان قرار دارد.

هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و ریچارد بنت، گزار‌شگر ویژه حقوق بشر این سازمان در افغانستان، با آسیب‌دیدگان این حادثه ابراز همدردی کردند.

یوناما گفت که تیم‌های امدادی این نهاد در نواحی آسیب‌دیده حضور دارند.

ریچارد بنت گزار‌شگر ویژه حقوق بشر این سازمان در افغانستان، نیز نوشت: «با شنیدن خبر زمین‌لرزه ویرانگر در ولایت کنر، اندوهگین شدم. به فکر خانواده‌ها و جوامع آسیب‌دیده هستم. برای نیرو‌های امدادی توان و کامیابی آرزو می‌کنم.»

شب گذشته (یکشنبه، ۹ شهریور ۱۴۰۴) زمین‌لرزه شدید در ولایت‌های کنر، نورستان، ننگرهار و لغمان در شرق افغانستان به وقوع پیوست.

این زمین لرزه ساعت ۱۱:۴۷ دیشب رخ داد و چندین پس لرزه داشته است.

سازمان زمین‌شناسی آمریکا، شدت زلزله را نخست ۶.۰ ریشتر در عمق هشت کیلومتری زمین ثبت کرده است.

در تازه‌ترین مورد، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در کنفرانس خبری با اعلام افزایش آمار تلفات زلزله شب گذشته، شمار کشته‌شدگان را ۸۰۰ نفر و زخمی‌ها را ۲۵۰۰ نفر اعلام کرد و هشدار داد که این آمار همچنان در حال افزایش است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->